CHINESE STOELMASSAGE

OPEN DAG OP ZATERDAG 21 MEI 2016

Van 12:00 tot 16:00 uur op onze leslocatie Bredewater 16, 2715 CA Zoetermeer

social-twitter social-facebook social-linkedin

Bredewater 16
2715 CA Zoetermeer
info@bo-yi.nl
06 250 180 19

cursus Chinese stoelmassage

Academie Bo Yi biedt de driedaagse cursus Chinese Stoelmassage aan. In deze cursus leert u een stoelmassage te geven met behulp van Tuina-massagetechnieken op de diverse meridianen. Ook maakt u kennis met enkele basisprincipes van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

Wie deze driedaagse cursus Chinese stoelmassage en de aparte praktijkeindtoets met goed gevolg afrondt, kan als gecertificeerd stoelmasseur aan het werk. Bijvoorbeeld in wellnesscentra, in andere bedrijven en als zelfstandige.

De cursus
De driedaagse cursus bestaat uit drie zaterdagen die om de twee weken gegeven wordt. Elke les duurt van 10.30 uur tot 16.30 uur. De lessen bestaan voor een groot deel uit het oefenen van Tuina technieken. De verdeling tussen het theorie- en het praktijkdeel is 20% theorie en 80% praktijk.

Tijdens het theoriedeel van de lessen worden basisprincipes van de Traditionele Chinese Geneeskunde, zoals Qi, Yin-Yang en de meridianen uitgelegd. De Tuina-massagetechnieken, die in de stoelmassageprotocollen zijn opgenomen, worden in het praktijkdeel aangeleerd en geoefend.

Tussen de eerste dag van de cursus en de laatste dag dient de cursist minimaal 30 stoelmassages aan te hebben gegeven. De cursus wordt gegeven door docenten die allen ervaren Tuina-therapeuten zijn.

Docenten: 
Ruud Vercammen, Merel Somer

Plaats en tijd 
Zwolle: 3 zaterdagen van 10.30 tot 16.30 uur.
Data: zie rooster

Kosten
€ 295,- inclusief syllabus, exclusief praktijkeindtoets Kosten praktijkeindtoets: € 75,-

Groepsgrootte
Maximaal 14 studenten

Vereiste vooropleiding
Geen

Rooster: Klik hier.

Vervolgopleidingen
Bijscholingsdagen
Tuina Massage
Tuina Therapeut
Basis Chinese Geneeswijze

Aanmelden: Klik hier

 

Cursusinhoud Chinese stoelmassage

Theorie
U maakt kennis met enkele belangrijke basisbegrippen van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Vervolgens krijgt u een introductie in de meridiaanleer en leert u een selectie van acupunctuurpunten. U leert de basis van persoonsgericht kijken (Volte/Leegte) die wordt gebruikt bij het masseren.

De volgende thema’s worden in de cursus behandeld:

 • Theorie van Yin en Yang
 • Qi: allesomvattende energie
 • Persoonsgericht kijken: Volte/Leegte
 • Introductie meridiaanleer
 • 14 belangrijke acupunctuurpunten

Praktijk
Tijdens de lessen leert u hoe de verschillende Tuina-massagetechnieken werken. Vervolgens leert u deze gecombineerd toe te passen om te komen tot verschillende adequate stoelmassages. Voor een juiste Chinese stoelmassage leert u het meridiaanverloop en een aantal acupunctuurpunten te lokaliseren. Aan de hand van geleerde TCG-basisprincipes bent u in staat om een passende Chinese stoelmassage voor de cliënt uit te voeren.

De volgende vaardigheden worden in de cursus behandeld:

 • Verloop van de 2 belangrijkste tendomusculaire meridianen voor een stoelmasseur
 • Lokalisatie van 14 belangrijke acupunctuurpunten
 • Correcte werkhoudingen
 • 17 Tuina-technieken
 • Chinese stoelmassageprotocol
 • Leren masseren en het geven van een adequate persoonsgerichte Chinese stoelmassage

Studiemateriaal
Tijdens de lesbijeenkomsten maken we gebruik van een eigen, zeer uitgebreide Nederlandstalige syllabus, die geheel is geïllustreerd met kleurenfoto’s. Dit ter verduidelijking van de verschillende Tuina-massagetechnieken. Op de website staan instructievideo’s van de Tuina-massagetechnieken en van de Chinese Stoelmassage.

Eindtoets en certificering
Na het volgen van de cursus kunt u zich laten certificeren door middel van een eindtoets. Cursisten moeten 100% van de lessen aanwezig zijn geweest. Tevens dient de cursist minimaal 30 stoelmassages aan 30 verschillende klanten te hebben gegeven. Bij een voldoende resultaat van zowel de theorietoets als de praktijktoets wordt het certificaat ‘Chinees Stoelmasseur’ uitgereikt. Voor continuering van de certificering dient u in de opvolgende jaren elk jaar een bijscholingsdag Chinese Stoelmassage te volgen.