CHINESE STOELMASSAGE

OPEN DAG OP ZATERDAG 21 MEI 2016

Van 12:00 tot 16:00 uur op onze leslocatie Bredewater 16, 2715 CA Zoetermeer

social-twitter social-facebook social-linkedin

Bredewater 16
2715 CA Zoetermeer
info@bo-yi.nl
06 250 180 19

Docenten

Ki-Jan Go

Ki-Jan beoefent en doceert al meer dan vijftien jaar Taiji en Qigong onder supervisie van grootmeester Fei Baonong. Vanuit deze achtergrond en interesse heeft hij TuiNa-therapie en Klassieke Chinese Acupunctuur gestudeerd.
Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. Van 2006 tot 2013 was hij als TuiNa-docent verbonden aan deze academie. Hij was ook docentbegeleider tijdens de jaarlijkse stage naar Qingdao, China. Tijdens en na zijn TCG studie heeft hij gedurende 2,5 jaar als Tuina stagiaire en Tuina therapeut gewerkt onder supervisie van dr. Li Jie. Al vanaf 2004 gaat hij jaarlijks 1-2 keer naar China om stage te lopen in diverse TCM ziekenhuizen, waaronder het Hiser Hospitel in Qingdao in China (voorheen 2nd People's Hospital). In de periode van oktober 2007 tot oktober 2011 heeft hij via de Shandong TCM-universiteit in Jinan, China, stages gelopen bij bekende doktoren op het gebied van Acupunctuur en TuiNa. In 2010 heeft hij op uitnodiging van Josef Müller een tweedaagse nascholing TuiNa-therapie gegeven in Zurich. In 2011 en 2012 heeft hij als bijscholing de eerste twee modules van de Zheng Gu Tuina opleiding in de VS gevolgd.
Ki-Jan heeft twee grote passies: Tuina en Taiji. In zijn zoektocht naar het leren begrijpen en beheersen van deze twee kunsten, maar ook het ‘leven’ op zich, staan voor hem Qi en Yin-Yang centraal. Zijn levensmotto is daarom: Harmonie. Om Tuina therapie bekender te maken en te verbeteren heeft hij sinds 2009 een groep afgestudeerde Tuina therapeuten, die hij op maandelijkse basis verder in de Tuina begeleid. In zijn behandelingen en benadering van de patienten probeert hij zijn passie en inzichten over te brengen.

Ruud Vercammen

Ruuds interesse in de Chinese geneeskunde is gegroeid vanuit de traditionele Chinese krijgskunsten (Bagua, Xingyi, Taiji, Qigong) die hij nu ruim achttien jaar beoefent. Gezondheid, zelfverdediging en geneeskunde zijn in China nauw met elkaar verbonden.
Ruuds stap naar TCG (TuiNa therapeutische massage en Acupunctuur) was dus vanzelfsprekend. Vanuit de krijgskunsten heeft hij een brede kijk gekregen op het menselijk lichaam. Deze kennis benut hij dagelijks in de praktijk door zijn patiënten gerichte oefeningen mee te geven ter bevordering van hun herstelproces. Zelfredzaamheid en bewustwording van de patiënt zijn een belangrijk onderdeel in Ruuds behandelingen.
Inmiddels is Ruud gediplomeerd Acupuncturist en TuiNa-therapeut. Ook geeft hij les in onder andere de traditionele interne Kungfustijlen Bagua Zhang en Xingyi Quan. Het menselijk lichaam is een bron van kennis voor Ruud. Het blijft hem, in al zijn facetten, elke dag weer intrigeren.

Merel Somer raakte al in 2006 geïnspireerd door de Chinese Geneeswijze en Tuina in het bijzonder. Ze rondde succesvol de opleidingen Klassieke Acupunctuur en Tuina Therapie af en diepgaande klinische ervaring deed ze op tijdens langdurige stages, zowel in binnen- als buitenland.

Merel voert nu praktijk zowel in Nijmegen als Deventer. Tuina is het domein binnen de Chinese Geneeskunde waar Merel de grootste affiniteit mee heeft. Ze vergelijkt Tuina terecht met een ambacht, waarbij de vaardigheden en het begrip groeien door jaren van praktijkervaring.

Haar opdracht is het blijvend verbinden van hoofd en hart te midden van al het grootse dat de Chinese Geneeskunde te bieden heeft.

Merel is tevens columnist voor een regionaal blad waarin ze ervaringen en inzichten uit de dagelijkse praktijk deelt.